Acasă Parada news FOTBALUL, INSTRUMENT SOCIAL: PROIECTUL INTERCAMPUS

FOTBALUL, INSTRUMENT SOCIAL: PROIECTUL INTERCAMPUS

4437

Inca din anul 1997, Inter Campus realizeaza proiecte de cooperare flexibile si pe termen lung peste in lume. Obiectivul este cel de a utiliza fotbalul ca si instrument educativ pentru a oferi copiilor defavorizati, cu varste intre 6 si 13 ani, dreptul de ajuca.

Inceput in mai 2012, Inter Campus a dezvoltat activitati sportive si recreative in stransa legatura cu dezvoltarea sociala si integrarea a 60 de copii ai strazii.

Cu doar 2 antrenamente pe saptamana, acest program este un punct interesant de intalnire cu beneficiarii care nu doresc sa apeleze la alte servicii ale Fundatiei Parada. Dupa chiar doua saptamani s-a observat o imbunatatire a comportamentului copiilor in colectivitate si o prezenta regulata a copiilor la scoala.

Acesti copii cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani sunt beneficiari ai serviciilor oferite pe strada, de catre Fundatia Parada, iar altii, a serviciilor oferite de Centrul de primire Pinocchio, Sf. Marcelino si Sf. Stefan.

Pentru a putea beneficia de acest program sportiv, copiii au inceput sa frecventeze scoala, tinerii consumatori de droguri au apelat la diverse centre de plasament pentru a fi integrati in cadrul acestora.

Tot programul este suportat de catre Inter Campus, fapt care permite finantarea formarii perioadice a antrenorilor, tricouri, echipamente sportive pentru copii.

Dorim sa multumim Liceului « Mircea Eliade » si scolii de foptbal “F.C. Danilescu” pentru oportunitatea pe care ne-au oferit-o de a ne desfasura antrenamentele nostre pe ternul lor de fotbal. Multmim mult si Institutului National de Cercetare pentru Sport, care ne-a fost de nenumarate ori parteneri la diverse evenimente.

 

DISTRIBUIȚI