Acasă web CARAVANA: INTERVENTIA SOCIALA STRADALA

CARAVANA: INTERVENTIA SOCIALA STRADALA

4348

Parada este singurul organism din Bucuresti, impreuna cu Samu Social care intra in contact direct cu copiii, tinerii si familiile care traiesc pe strada. Centrul mobil de asistenta socio-medicala pe timpul noptii, Caravana, duce pe strazile capitalei putina sustinere morala, medicala si alimentara.

De trei ori pe saptamana , incepand cu orele 20 pana lamiezul noptii , Caravana parcurge strazile capitalei pentru a intalni in mod regulat 14 gruprui diferite , compuse din nounascuti, copii, tineri si familii, insumand un total de 447 persoane.

Aceasta abordare permite crearea unei legaturi intre strada si serviciile sociale ale fundatiei, de aidentifica si monitoriza grupurile de persoane ale strazii, si imbunatatirea situatiei lor, dezvoltand o retea de interventie pe strada mai adaptata nevoilor.

Mai multe personalitati politice, echipe de televiziune, diverse organizatii romane si straine , au vizitat acest proiect , pentru cunoaste si a intelege mai bine realitatea copiiilor/ tinerilor strazi cat si munca de teren pe care o efectueaza colegii nostri: Ambasadori ai Italiei si ai Frantei in Romania, D-na Secretar de Stat Denisa Patrascu, D-na Director pentru incluziune sociala, reprezentanti ai DGASPC, etc…

 

DISTRIBUIȚI